Ki olvas minket
Oldalainkat 3 vendég böngészi

VALEO Tolatóradar

Egyre nagyobb igén y mutatkozik a vezetést segítő és a biztonságot növelő elektronikák után. Így van ez a tolatást segítő modul esetében is. Ma már tökéletes megbízhatósággal és esztétikus kivitellel többféle szolgáltatással választhatunk közöttük.

A Valeo név mindenki számára ismert lehet, hiszen amióta autó létezik, azóta találkozhatunk ezzel a felirattal önindítón, generátoron és az autó különböző elektromos berendezésein. A Valeo radarcsalád négyféle kiépítésben kapható, hogy mindenféle autóhoz és minden igényhez igazodhasson.

Minden Valeo radar négy szenzoros a megbízható és precíz működés miatt. A radar érzékelő fejei színre fújhatóak, így beépítve sok esetben esztétikusabbak mint az eredeti gyári szett.

VALEO kit no1:

Négy érzékelős hátsó radar csak hangjelzéssel (opcionálisan bővíthető hátsó kijelzővel).
Az autó sebességváltójának hátramenetbe kapcsolása után a modul két csippanással jelzi az aktív állapotát.
A tolatóradar két zónában működik:

  • Az első - a figyelmeztető zóna - 2m és 30cm között, csipogással figyelmeztet az autó útjában lévő akadályra.
  • A második - a veszélyzóna - a 30cm-en belül lévő akadályra figyelmeztet, folyamatos sípoló hanggal.


A kit no1 szettl opcionálisan kiegészíthető LED-es kijelzővel, amit az autóba hátra a tetőkárpitra lehet felszerelni (fúrás és roncsolás mentesen), a kijelző borítása három színben választható, hogy maximálisan illeszkedjen az autó belső harmóniájához.
A kit no1 hasznos kiegészítője lehet a kit no4 első radar!

VALEO kit no2:

Négy érzékelős hátsó radar hangjelzéssel és kijelzővel.
A kit no2 és a kit no1 csak a szettbe csomagolt kijelzőben különböznek.
A kit no2 nem csak hangjelzéssel figyelmeztet, hanem a szett tartalmaz egy esztétikus mind előre, mind hátra szerelhető kijelzőt, amin egy LED-es skála jelzi a közeledést, ugyanakkor numerikusan, méterben is leolvasható az autó és az akadály közötti távolság. A Dupla LED-es skála tájékoztat, hogy az autó melyik oldala van veszélyben.
A kit no2 hasznos kiegészítője lehet a kit no4 első radar!

VALEO kit no3:

Négy érzékelős vonóhorog kompatíbilis tolatóradar.
Sok autón van vonóhorog vagy külső pótkerék. Ezen autók gazdáinak idáig le kellett mondaniuk a tolatást segítő szenzor kényelméről, hiszen az eddigi radarok az autó hátsó síkjából kiálló tárgyakat akadályként értelmezték és ezért folyamatosan sípoltak.
A Valeo kit no4 vonóhorog kompatíbilis radarját a beszerelés után felprogramozzuk a fix kiálló tárgyra és ezt követően erre nem jelez.
A kit no4 nem csak hangjelzéssel figyelmeztet, hanem a szett tartalmaz egy esztétikus előre szerelhető kijelzőt, amin egy LED-es skála jelzi a közeledést, ugyanakkor numerikusan, méterben is leolvasható az autó és az akadály közötti távolság. A kijelző kis autó sziluettjén informál minket, hogy autónk melyik oldalára jelez a radar.
A kit no3 hasznos kiegészítője lehet a kit no4 első radar.

VALEO kit no4:

Négy érzékelős első radar a kit no1 és kit no2 kiegészítőjeként védi az autó első részét, megkönnyíti a két autó közé történő beállást.
Az első lökhárítóba épített szenzorok a hátramenetbe kapcsolást követően 30 másodpercig aktívak lesznek és hangjelzéssel figyelmeztetnek az autó elejénél lévő akadályokra.
A kit no4 első radar csak hangjelzéssel figyelmeztet, nem bővíthető kijelzővel!

Opcionális LED-es kijelző:

Az autó hátsórészébe, a visszapillantóból jól látható helyre, a tetőkárpitra szerelhető fúrás nélkül. Rendkívül esztétikus és diszkrét. Az autó belső színvilágához illeszthetően három színben választható (fekete, szürke, homok). A dupla LED-es skála tájékoztat az akadály közeledéséről és irányáról.

FIGYELEM!

A tolatást segítő szenzor csak segíti parkolást, nem pótolja a visszapillantó tükör használatát és a teljes körültekintést. A kis kiterjedésű tárgyakat ( a földből kiálló drót, vékony fa ) a rendszer nem feltétlenül érzékeli.

A Valeo radar nem szerelhető fém lökhárítóba!

 
Névnap
Ma 2020. augusztus 11., kedd, Zsuzsanna és Tiborc napja van. Holnap Klára napja lesz.